Met Esther | Bariatrie coach | Maagverkleining | Overgewicht

Met Esther

Over mij

Wat zeggen anderen over mij?

Betrokken

Krachtig, oprecht & betrokken

Zorgzaam

Puur, zacht & zorgzaam

Doortastend

Open, betrouwbaar, doortastend

Humor

Mooi, kleurrijk en met humor

Liefdevol

Weet hoe ze je liefdevol kan confronteren zodat je in beweging komt

Inspiratiebron

Esther is een inspiratiebron

Ik ben Esther. Getrouwd met Michiel en mama van Fien, Suze & Freek. Jarenlang had ik een ongezonde relatie met eten. Als kind was ik al veel te dik. Nou ja, als ik er op terugkijk, dan viel het toen nog wel mee…. Maar ik was vreselijk onzeker over mezelf en ik ging stiekem eten. Dat wisselde af met perioden van streng lijnen. In die tijd ontstond mijn eetstoornis. Ik was in feite eetverslaafd; ik at om me goed te voelen. Met alle gevolgen van dien: ik heb mijn stofwisseling helemaal verknald en ik werd per saldo steeds zwaarder en zwaarder….Ik werd wanhopig in mijn zoektocht naar hoe ik duurzaam kon afvallen. Werkelijk álles heb ik geprobeerd. Geen enkel dieet werkte écht en ik voelde me steeds meer gevangen in mijn lijf. 

 

Eetverslaafd & burn-out

Op mijn 36e raakte ik in een burn-out. Achteraf mijn redding want dat leidde er toe dat ik met mezelf aan de slag ging en ontdekte dat diëten niet het antwoord was op mijn zwaarlijvigheid. Voor het eerst durfde ik aan mezelf toe te geven dat ik eetverslaafd was. Bij de aanpak van mijn burn-out kwam ik steeds meer te weten over mezelf en welke patronen ik had opgebouwd. Ik ben met behulp van coaching en trainingen met mezelf aan de slag gegaan en ontwikkelde steeds meer zelfbewustzijn. Ik ging anders naar mezelf kijken, en ik ging ook anders doen. Ik kreeg veel meer zelfvertrouwen, ging mezelf het allerbeste gunnen. Ik leerde dat (ook negatieve) gevoelens komen en gaan: of ik ze nu wel of niet ‘weg’ at….Daarmee ben ik de eetverslaving de baas geworden. Het niet meer afhankelijk zijn van (gedachten over) eten; dat geeft mij een enorm gevoel van vrijheid! Mijn leven ging voor mij een stuk lichter aanvoelen en ik ontwikkelde mezelf steeds verder.

Missie

Mijn ervaring is dat het heel belangrijk is te kijken naar waarom je te zwaar geworden bent. Welke patronen liggen daaronder? Die patronen verdwijnen namelijk niet door de operatie. Daar is persoonlijke ontwikkeling voor nodig. In die periode is mijn missie ontstaan: ik wilde de kennis en ervaring die ik in al die jaren heb opgedaan, graag doorgeven. Ik besloot mijn vaste baan als personeelsadviseur op te zeggen en opleidingen te gaan volgen tot trainer/ coach. Ik leerde daarin het meeste door te doen en te ervaren. Nu coach en train ik vrouwen die een maagverkleining hebben ondergaan of er een overwegen om met de juiste mindset een duurzaam resultaat te creëren. Zodat ze (weer) trots zijn op zichzelf en vol zelfvertrouwen aan het roer staan van hun leven.

Aanpak

Tijdens de coaching en training kijken we niet alleen naar gewicht, maar ook naar andere gebieden in je leven. Ik werk namelijk vanuit drie pijlers; mindset, beweging en voeding. We kijken naar je hele leven: hoe staat het met je fysieke gezondheid, je mentale gezondheid, je werk, je relaties, je financiën, je ontspanning? Dat zijn allemaal zaken die ik meeneem in mijn werk als bariatrie coach. Mijn drijfveer is om bij te dragen aan de bewustwording van mensen en te mogen laten ervaren dat ze zelf regie hebben over hun leven en voelen hoe krachtig ze zijn. Het gaat dus niet alleen om kennis en inzichten, maar vooral ook om dingen anders DOEN. In actie komen, dus. Ik kijk wat nodig is om mensen verder te helpen, waardoor er concrete inzichten ontstaan en positieve ervaringen. Het begint bij anders denken en ik help je dit om te zetten naar anders DOEN.Lees verder in mijn blog

Meer aandacht dan ik ooit had gehad

Zie je deze lekkere bolle toet van dit lieve meisje….;-) Als kind was ik al te zwaar; ik kan me geen periode herinneren waarin ik een ‘normaal’ gewicht had. Ik weet nog goed dat ik bij de schooldokter kwam en hij zei dat ik toch echt wel te zwaar was voor mijn lengte. En zo ging ik al op 7-jarige leeftijd naar de diëtiste.

Lees mijn verhaal

Klik hier

Eigen kracht

Door al heel veel jaren veel crashdiëten te volgen, afgewisseld met perioden van té veel eten, was mijn stofwisseling helemaal ontregeld. En bovendien was ik per saldo vooral kilo’s aangekomen. In mijn vorige blog vertelde ik al dat ik hierin gelukkig verandering heb aangebracht.

Lees mijn verhaal

Klik hier

Ik hou van mij

Ik snapte er niets van. Ik heb toch een goed stel hersens en op veel vlakken in mijn leven ben ik redelijk succesvol. Maar als het ging om mijn gewicht, dan was het een ander verhaal. Niets lukte om af te vallen. Gezond eten, minder eten, juist meer eten, meer sporten, Weight Watchers, Cambridge, het hele aanbod heb ik gehad…. Alles wat ik me voornam, mislukte. Wat kon ik nog doen om af te vallen?

Lees mijn verhaal

Klik hier

Ik ben niet leuk

Ken je dat gevoel? Het gevoel dat er iets ‘knaagt’ in je leven, maar dat je dit voor jezelf en je omgeving afzwakt? Omdat je je groot wilt houden? Omdat je jezelf voorhoudt dat het ‘allemaal wel meevalt’? Terwijl je stiekem wel degelijk baalt…… Ik wel: jarenlang hield ik mezelf voor dat ik niet zo veel last had van mijn overgewicht.

Lees mijn verhaal

Klik hier